Sådan kommer du i gang med træningen

Så här kommer du igång med träningen

Vill du börja träna eller börja träna efter ett uppehåll? Saknar du rätt träningsmotivation för att komma igång?

Tips för att komma igång med träningen

Träna med andra

Att träna med andra gör det lättare att komma igång. Det kan kännas svårare att hoppa över träningen när man har ett möte med en kompis eller andra. Det kan också vara extra motiverande och roligt när man har någon att träna med.

Läs också: Träna tillsammans

Träna tillsammans

Hemmeträning

Träning hemma ger mer flexibilitet. För vissa kan det vara extra utmanande att ta sig till gymmet och dörren kan kännas lång. För andra kan det vara obehagligt att träna med många andra runt omkring. Hemmeträning kan vara en bra lösning för att få en träningsrutin som fungerar för dig. Du behöver inte många verktyg för att ha ett bra träningspass och du kan använda din fantasi och möbler som hjälpmedel. Det finns även några företag eller personliga tränare som erbjuder utbildning online, antingen på sin hemsida eller på YouTube, så att du enkelt kan följa utbildningen från vardagsrummet.

Läs också: Träning på kontoret och hemma

Njut av att springa

Löpning är en av de bästa och enklaste träningsformerna och ett bra sätt att komma i form. Vill du komma bort från vardagens jäkt, lyssna på musik eller podcast och känna vinden eller allmänt uppleva naturen – då är detta en perfekt träningsform. Det finns heller inget som hindrar dig från att kombinera det med en vän eller partner – ha en liten löpdejt eller hjälp varandra att motivera!

Att komma igång med löpning är ingen komplicerad uppgift, eftersom den svåraste delen faktiskt är att börja. Det kräver minimalt med utrustning , du kan börja springa så fort du kliver ut genom dörren, och det kräver inte att du har avancerade saker som GPS-klockor, komplicerade träningsplaner eller en kurs om hur man springer.

För att utveckla det senare så finns det några saker som du bör ha för löpning. Förutom bra skor och lämpliga kläder är det mycket viktigt att göra en plan för sig själv och eventuellt med en löparpartner. Planen ska stärka motivationen, vara uppmuntrande och göra dig redo för nästa gång!

Till en början går det bra att bara planera hur ofta du vill springa, och ett 30 minuters pass är perfekt, men bygg gärna upp hur mycket och hur snabbt du går. Inkludera även variation i rutten. Om du springer i ditt närområde, se om du kan ta dig ut i skogen eller hitta ett spår .

Sist men inte minst, sätt upp mål. Motivation kan ofta vara nära kopplat till ett specifikt mål. Håll det enkelt, men se till att det är realistiskt, mätbart och tidsbestämt. Som nämnts tidigare är 30 minuter en perfekt start. Försök att sätta dig ett mål där du kontinuerligt försöker springa i 30 minuter , och att du måste kunna göra det inom en viss tidsram.

Relevanta artiklar om löpning:

Skapa ett träningsprogram

Ett träningsprogram kan vara ett verktyg som hjälper dig att planera dina träningspass samtidigt som du loggar din prestation. Detta kan både vara motiverande att se tillbaka på, men också göra utbildningen mer spännande att genomföra. Det är så att man ofta känner sig tryggare när man har en plan över vad som ska hända, och den här funktionen har en träningsdagbok . Det kan vara lättare att genomföra träningspasset om du vet vad som behöver hända under träningen. Att inte ha en plan kan leda till ett dåligt pass, speciellt om du inte har tränat så mycket tidigare.

Ta bilder längs vägen så att du enkelt kan se tillbaka på dina framsteg. För många kan det vara väldigt motiverande att titta på sin egen utveckling. Resultaten kan bli mer synliga än man tror, ​​så det kan vara motiverande att jämföra bilderna efter ett tag.

Läs också: De bästa styrkeövningarna för hela kroppen

Hitta en personlig tränare

För vissa kan det vara lättare att komma igång med träningen om man har en personlig tränare . För många kan det vara mer krävande än att träna med en kompis. Ett fast avtal kan vara avgörande och vad som behövs för att faktiskt upprätthålla utbildningen. Detta kan vara till hjälp oavsett om du kämpar med motivationen eller osäker på vilka övningar du ska göra för att få de resultat du vill ha. En personlig tränare kan se till att du får ett träningsprogram som är anpassat för dig, och det är mindre risk att du ådrar dig skador eller överbelastning. För vissa räcker det med bara några pass med en personlig tränare för att komma igång med träningen.

Läs också: Skadeförebyggande träning

Hitta inspiration på sociala medier

Sociala medier gör det lättare för dig att hitta inspiration till olika övningar som du kan utföra både på gymmet och under hemmaträningen. Det finns många influencers som skapar bra och beskrivande pass och inkluderar filmer på övningarna. Det här är ett användbart verktyg om du är osäker på hur du ska utföra en övning i praktiken eller om du inte vågar experimentera på gymmet. Detta kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm med utrustningen eller övningarna på gymmet.

Ps: Spara videorna du vill använda så att du enkelt kan hitta dem igen!

Vi lägger ut träningspass och tips både på vår Instagram och vår YouTube-kanal

Tillbaka till blogg