Træn sammen - bedste træningsøvelser for to

Träna tillsammans - bästa träningsövningarna för två

Saknar du träningsmotivation?

I en hektisk vardag är det inte alltid lockande att gå på träning och det kan snabbt bli något man prioriterar bort. Att komma in i en bra träningsrytm kan vara svårt i början, men när du kommer igång blir fysisk aktivitet lättare och roligare. En lösning som kan göra övergången till träning lättare är att ta med en kompis!

Det är viktigt att komma ihåg att träning ska vara roligt först och främst. Det är ett perfekt tillfälle att vara social och spendera lite extra tid med en vän eller partner. Genom att vara två är det lättare att motivera varandra och våga testa nya övningar samtidigt som ni kan nå nya mål tillsammans!

För att se dina framsteg och resultatet av träningen kan det vara en bra idé att logga in dem i en träningsdagbok. Famme har en gratis träningsdagbok som du kan ladda ner här!

Träningsprogram för gruppträning

För att göra dörren ännu kortare kommer vi att visa dig 5 enkla och effektiva övningar som fungerar lika bra på ett gym som som hemmaträning. Det är styrkeövningar vi är väldigt glada över, där man kan använda varandra som träningsredskap. Vill du ha en extra utmaning går det även bra att utföra övningarna med träningsresår!

Effektiva magövningar

1. Benlyft med en partner
En partner ligger på rygg och håller i benen på den andra. Den liggande partnern måste lyfta benen rakt upp och den stående partnern måste trycka fram benen upprepade gånger. Samtidigt som benen trycks ska den liggande partnern spänna magen och hålla så bra som möjligt.
2. Sit-ups med en partner
Här finns det olika varianter som du kan utföra, men börja med att sitta på rumpan vända mot varandra. Först kan man göra vanliga sit-ups med armarna uppåt, så man ger varandra en high five i toppen. Sedan kan du göra en annan version genom att cirkla benen mot varandra samtidigt som du spänner magen.
3. Planka med partner
Stå mitt emot varandra i hög plankposition. Här finns möjlighet till variation, och det kan vara kul att prova olika saker. En möjlig avrättning är att försöka destabilisera din partner och få dem att falla utan att själva komma ur position.

Effektiva benövningar

1. Sträck på dig med en partner
Stå mitt emot varandra medan du håller händerna. Gå sedan ner i en sträcka och byt ben varje gång.

2. Statisk knäböj med en partner
Stå rygg mot rygg och gå sedan ner i en 90 graders knäböj. Du stannar här så länge du kan.

3. Hällyft

Sitt på rygg för att gå upp i vikt. Dra sedan ut hälarna uppåt samtidigt som du håller knäna stilla och gör en paus i toppen av stretchen. Återgå långsamt till startpositionen och upprepa.

Vill du ha ett ännu roligare träningspass? Se våra tips för träningsövningar du kan göra i parken här

Effektiva ryggövningar

Man får inte glömma att träna ryggen! Det finns många effektiva ryggövningar för partners och den du tränar med. Här är tre du kan lägga till i övningarna ovan.

1. Partnerband drar

I den här övningen möter du din partner. Här använder du träningsresår och står på motsatta sidor. Här

Tillbaka till blogg