Tights guide - alt du behøver at vide!

Tights guide - allt du behöver veta!

Den ultimata guiden för tights

Att köpa träningstights kan verka som en utmaning när du börjar titta på alla varianter på marknaden. Hur vet du vilken typ av tyg, form, funktioner och storlek som passar bäst? Det behöver dock inte vara så svårt som man kan tro. I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta inför ditt nästa köp av tights. Storlekar, tyg, typ av träning, funktioner. Allt du någonsin behövt undra över för att göra det lättare för dig att hitta dina ultimata tights.

Innehållsförteckning

1.1 Sömlös
2.1 Race
2.4 Yoga
2.5 Vardagen
3.2 Längd
3.3 Fickor
3.4 Värme
4.1 Camo
4.3 Färger
4.4 Scrunch
5. Storlek
5.1 Ämne

Tyg och produktionsteknik

Sömlösa träningstights

Seamless, eller seamless plagg , är plagg som (för det mesta) produceras av en cirkulär stickmaskin och därför stickas som en tub för att undvika sömmar i plagget. Detta resulterar i mjuka och sköna plagg som ger bra rörelsefrihet och känns lätta på kroppen. Vi har ett stort urval av sömlösa plagg med olika funktioner som du kan välja mellan.

Strumpbyxor med sömmar

I våra tights, som inte är gjorda med sömlös konstruktion, använder vi högkvalitativt tyg som sys ihop med sömmar designade för både funktion och estetik. Essential Tights är ett bra alternativ om du vill ha strumpbyxor med sömmar. Denna har bra kompression, är hög i midjan och har ett elastiskt tyg med hög densitet.

Varpstickning

Warp knit seamless är en teknik inom sömlös produktion som resulterar i mycket elastiska, andningsbara och slitstarka plagg. Tekniken binder ihop garnet starkt med parallella öglor som knyts ihop i ett sicksackmönster. Flera av våra plagg är tillverkade med denna teknik, inklusive Agility Tights och Stamina Tights .

Inslagsstickad

Inslagsstickning är en annan produktionsteknik som skiljer sig från varpstickning genom att den stickas från vänster till höger i rader istället för varpens vertikalstickning som går upp och ner i plagget. Fördelen med inslagstekniken är att den skapar plagg som är stretchiga och bekväma, men som också isolerar väl och håller värmen i kalla miljöer. De flesta sömlösa plagg är gjorda med denna teknik.

Strumpbyxor i ull

Våra ullstickade leggings är gjorda av merinoull och är supermjuka, antistatiska och fukttransporterande. Dessa leggings isolerar bra mot kyla och passar både för en löprunda i vinterkylan och för att koppla av hemma.

ylle underkläder set

Aktiviteter

Tights för löpning

För att välja de bästa tightsen för löpning finns det flera saker du bör tänka på. Bland annat. vill du ha tights som främjar löprörelsen, som inte glider ner under löpningen och som passar temperaturen du ska springa i. De flesta löpartights är sydda (d.v.s. inte sömlösa) för att stödja den typiska löprörelsen, men om du vill en mångsidig tights som ger bra rörelse åt alla håll, en sömlös tights med kraftig midjeband som sitter bra på kroppen kan också vara ett bra alternativ. Techna Tights och Ella Tights är två av våra bästa löpartights med sömmar. Vill du springa i kylan kan även våra mjuka Softy-tights vara en bra kandidat.

Tights för styrketräning

De bästa tightsen för styrketräning är tights som har bra fäste, inte blir genomskinliga lätt och som ger bra rörelsefrihet. Se även till att tightsen sitter högt i midjan och sitter bra så att de inte glider ner under träningen. Tights som Vortex Tights 2 och Elevate Vortex 2 tights är lämpliga för denna typ av träning.

Strumpbyxor och byxor för vandring och klättring

Om du letar efter träningstights för vandring och klättring är det klokt att se till att ha tights som är slitstarka och smidiga. Dessutom är det klokt att se till att den sitter bra och inte glider ner under färden. Ska du ut på resa kan det vara klokt att anpassa dig efter vädret, så välj gärna byxor eller strumpbyxor som ger extra värme, till exempel våra Everest Thermal Pants eller Light Thermal Leggings .

Influencer i shorts för vandring Byxor för vandring

Tights för yoga

De bästa yogabyxorna är helst byxor eller strumpbyxor i mjukt och stretchigt tyg som ger bra rörelsefrihet. Du kan välja klassiska yogabyxor med utsvängda ben eller tajtare, men mjuka strumpbyxor som t.ex. våra Softy Leggings .

Tights för vardagsbruk

Vi är stora anhängare av att använda strumpbyxor även till vardags. Till vardags har du lite andra behov än för intensiv styrketräning. Bland annat. du kanske vill se till att du har strumpbyxor som är extra smickrande, har en cool design och är bekväma att bära under långa perioder i taget. För vardagsbruk föreslår vi t.ex. de populära alternativen Ribbed Flare Pants , Yoga Flared Pants och Softy Leggings .

Tillbaka till blogg