Træning på kontoret og hjemme

Träning på kontoret och hemma

Det är höst, snart vinter, och de flesta är tillbaka till den "vanliga" vardagen med jobb, skola, fritidsaktiviteter, socialt liv och träning. För många kan det senare vara svårt att få tid till så ofta man skulle vilja, på grund av upptagenhet eller annat som står i vägen. Därför kan det vara en bra idé att kombinera arbetsliv och hemliv med träning – så att du får lite motion varje dag , om du inte har tid att ägna dig åt det annars, vilket är otroligt viktigt för en god hälsa .

Vid långa dagars stillasittande arbete kan detta påverka hållningen och för att motverka detta har vi satt ihop några enkla övningar för att motverka dålig hållning .

Det är viktigt att träna lite varje dag

Det är otroligt viktigt att röra på sig lite varje dag. Det rekommenderas att få minst 30 minuters aktivitet varje dag - och bara en halvtimme är i grunden en ganska överkomlig tid som det ska vara möjligt att träna på kontor (när du inte är upptagen med uppgifter och möten) eller hemma. Här har vi skapat en guide för träning på kontoret och hemma med enkla tips och övningar som du kan utföra utan att nödvändigtvis ha en massa utrustning.

grå träningstights och kvinna

Varför träna på kontoret?

Det är ofta väldigt tyst på kontoret. Det kan vara varierande arbetsdagar, om de känns tunga eller lätta, det kan vara mycket eller lite att göra , och det kan vara så att du inte hinner tänka på annat än vad du gör på jobbet. Av hälsoskäl är det dock inte bra att ständigt sitta still och inte träna, samtidigt som man belastas av arbetsuppgifter. Därför är det viktigt att få in någon form av utbildning på kontoret.

utbildning på kontoret

Dessutom kan man få skador eller smärta i muskler och leder genom att sitta för stilla. Det är därför du ska få utbildning på kontoret, och det är lätt att få det gjort. Vi har gjort en guide till vilken typ av träning du kan göra för att förebygga skador, ta en titt här .

Det kan vara en god idé att investera i ett par bra löparskor med bra stötdämpning om du vill undvika skador på muskler och leder av för mycket kontorstid. Ett par bra löparskor för kvinnor som ger bra stöd är löparskorna Endorphin RX1 :

Vita löparskor med bra stötdämpning Svarta och vita träningsskor
Det som är bra med dessa löparskor är att de ger bra stötdämpning, så att du förebygger muskelskador eller smärta i kroppen efter att ha suttit för stilla eller i en position. Dessa skor andas bra och har tjocka sulor vilket gör dem väldigt bekväma och ger bra rörlighet. Därför är dessa löparskor för dam perfekta att använda på jobbet om du behöver nya bekväma skor till jobbet, och om du även vill få in träningen i arbetsdagen – något som är viktigt för att må bra.
bästa löparskorna för kvinnor

Tips för träning på kontoret

Först är det viktigt att "förbereda" kroppen för träning; detta kan göras genom att till exempel sträcka och böja lite. Har du några vikter liggandes på kontoret är det optimalt, men det förväntas inte att du ska behöva släpa in en massa träningsredskap på din arbetsplats. Med vikterna kan du enkelt styrketräna när du sitter i kontorsstolen eller om du står upp. Om du inte har några vågar eller hantlar tillgängliga kan du använda tyngre böcker eller kontorsutrustning som ger vikt. Här kan du göra olika övningar, antingen kan du gå runt med vikterna, eller så kan du göra några lyft eller knäböj. Vi har gjort en guide till olika styrkeövningar: De bästa styrkeövningarna för hela kroppen.

Tillbaka till blogg